«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ»-ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

ΑΡΘΡΟ
του ΜΙΧΑΛΗ ΦΥΤΟΥΣΗ
(Πιτυός)

Εμείς οι κάτοικοι της Β. Χίου με αφορμή τις βαθιές ανησυχίες ορισμένων για τις επιπτώσεις της εξόρυξης του αντιμονίου στην υγεία μας και στο περιβάλλον θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους παρακαλέσουμε να μην ασχολούνται πλέον μαζί μας.

Την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον τους το νιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια με την παρουσία τους στη περιοχή μας και με πρόσφατο κερασάκι την ταφόπλακα ολόκληρης της Β. Χίου την πρόταση των δικών σας ανθρώπων για μελέτη παράκαμψης του μισού Βροντάδου αξίας 1.700 000. Εδώ δείξατε απροκάλυπτα ότι για εσάς η Β. Χίος δεν υπάρχει. Επικεντρωθείτε στη πόλη και γύρω από την πλατεία Βουνακίου που είναι και η έδρα σας.

Σήμερα το σχολείο της Βολισσού είναι μονοθέσιο με 5 μαθητές και στα περισσότερα χωριά οι κάτοικοι μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού τι άλλο χειρότερο μπορούμε να πάθουμε.

Αφήστε μας πλέον να αποφασίσουμε εμείς για εμάς.

Όλοι οι Πρόεδροι των Βορειοχώρων το βλέπουν θετικά φυσικά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις όπως η τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας τα ανταποδοτικά και αναπτυξιακά έργα στη περιοχή όχι στη χρήση του λιμένα των Λιμνιών κ λ π.

Κλείνω με το παράδειγμα του νησιού της Μήλου επειδή έχω ζήσει εκεί.

Σήμερα η Μήλος είναι το τρίτο αναπτυσσόμενο νησί μετά την Μύκονο και Σαντορίνη, εκεί λειτουργεί και ένα από τα μεγαλύτερα μεταλλεία της Ελλάδος χωρίς κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θεωρείται πυλώνας ανάπτυξης με δικές του λιμενικές εγκαταστάσεις. Προτείνω μια επίσκεψη εκεί σε όσους έχουν αμφιβολίες.