ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ποδαρικό για φέτος στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί μας έκανε την Παρασκευή 29 Μαρτίου το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Journey, που λόγω του μεγέθους του δεν μπήκε στο λιμάνι.

Το πλοίο με 1.100 επιβαίνοντες προερχόταν από την Κωνσταντινούπολη και παρέμεινε αρόδο μέχρι τις 8 το βράδυ, όπου αναχώρησε για την Κω.

260 από τους επιβάτες βγήκαν στο λιμάνι με λάντζες και οι περισσότεροι με τουριστικά λεωφορεία ξεναγήθηκαν στα χωριά της νότιας Χίου, ενώ άλλοι περιηγήθηκαν στην πόλη και την Απλωταριά, όπου τα καταστήματα παρέμεναν ανοιχτά.

Κατά την αποβίβασή τους ο Δήμος Χίου τους καλωσόρισε προσφέροντάς τους κέρασμα με παραδοσιακά χιώτικα προϊόντα (λικέρ μαστίχας, ούζο, τσίχλες, καραμέλες), ενώ στους επισκέπτες μοιράστηκαν τουριστικοί χάρτες.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Χριστάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου και καλωσόρισε τον πλοίαρχο του Celestyal Journey  προσφέροντάς του ένα λεύκωμα της Χίου, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και μια τιμητική πλακέτα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η επόμενη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου, του Star Clipper, στη Χίο είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαΐου.