ΒΓΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Για ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για μία επιπλέον δυνατότητα και επιλογή προσέγγισης στο νησί μας έκανε λόγο ο Νότης Μηταράκης.Στη χορήγηση άδειας προς την εταιρεία «Υδατοδρόμια Χίου Ψαρών & Οινουσσών Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» προχώρησαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τους, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων δίνεται η χορήγηση άδειας στην εν λόγω εταιρεία για την ίδρυση υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Χίου, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το βήμα αυτό έπεται της απαραίτητης για την κατασκευή του έργου Απόφασης των Περιβαλλοντικών Όρων, που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Επόμενα βήματα είναι η έναρξη της κατασκευής και η έκδοση άδειας λειτουργίας, ενώ αναμένονται και οι αντίστοιχες ΚΥΑ για τις Οινούσσες και τα Ψαρά.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, η παραπάνω απόφαση αποτελεί «ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα, που θα διευκολύνει περαιτέρω τη μετακίνηση μεταξύ των νησιών για τους κάτοικους και τους επισκέπτες, αποτελώντας παράλληλα ακόμα μία επιπλέον δυνατότητα και επιλογή προσέγγισης στο νησί μας».