Με τους Ουκρανούς εκτοπισμένους που έχουν έρθει στην Ελλάδα να ξεπερνούν τους 10.000, ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης αναφέρει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα.
Παράλληλα, έχει προβλεφθεί η δημιουργία πλατφόρμας για την καταγραφή τους, καθώς και ειδική ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε γνωστό πως ελάχιστοι έχουν ζητήσει τη φιλοξενία σε δομές κι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών φιλοξενούνται σε ομοεθνείς και συγγενείς, και θα αναζητήσουν στην πορεία στέγη.
Σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα για την καταγραφή τους, θα τεθεί σε λειτουργία στις 28 Μαρτίου, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εν δυνάμει δικαιούχους να δηλώσουν τα βασικά τους στοιχεία και να λάβουν εξατομικευμένο ραντεβού προσέλευσης στα Γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταγραφή τους.
Στην ειδική ιστοσελίδα ερεύσεως εργασίαςθα αναρτώνται αγγελίες από εταιρείες που προσφέρουν άμεσα θέσεις σε Ουκρανούς εκτοπισθέντες.
Αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Ουκρανία, ο κ. Μηταράκης διευκρίνησε ότι«η Ελλάδα ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή την παροχή καθεστώτος, αρχικά 12μηνης, προσωρινής προστασίας σε εκτοπισθέντες Ουκρανούς πολίτες, μέλη οικογενειών και αναγνωρισμένους πρόσφυγες και την ίδια μέρα εξέδωσε διαπιστωτική Υπουργική απόφαση, για την ενεργοποίηση της οδηγίας σε εθνικό επίπεδο, με αναδρομική ισχύ από τις 24 Φεβρουαρίου».
«Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες και άνοιξε την αγκαλιά της για να τους υποδεχτεί. Και το έκανε με τρόπο συντεταγμένο, αποτελεσματικό και εναρμονισμένο με την Ευρώπη και το δυτικό κόσμο» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Πατώντας «Συμφωνώ» αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας.ΣυμφωνώΌχι