Κ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ: Η Χίος θα αποκτήσει τη θέση που της αξίζει

Την προεκλογική του ομιλία στη Χίο πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, στο Μπούρτζι παρουσιάζοντας και τους υποψήφιους του συνδυασμού του «Αλμα Ανάπτυξης για το Βόρειο Αιγαίο».

Ο Κώστας Μουτζούρης, αφού χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του ανεξάρτητη, παρά το ότι ο ίδιος πρόσκειται στη Ν.Δ., άσκησε κριτική στο μοντέλο διοίκησης της περιφερειακής αρχής αναφέροντας πως ήταν «Λεσβοκεντρικό» και ξεκαθάρισε πως βασικό μέλημά του είναι η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων. «Η Χίος θα αποκτήσει τη θέση που της αξίζει», σημείωσε.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι ο συνδυασμός του και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να φροντίσουν για την ισόρροπη ανάπτυξη της Χίου, της Σάμου, της Λήμνου… και όχι μόνο για τη Λέσβο που είναι το κέντρο της Περιφέρειας. Υπογράμμισε επίσης ότι τα δικά μας τα νησιά, έχουν δυνατότητες ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής και πρώτο μέλημα της παράταξης του είναι η τόνωσή της με τα κατάλληλα έργα. Πρόσθεσε ότι η Χίος έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης του Θρησκευτικού, του Συνεδριακού και του Πολιτιστικού Τουρισμού και ότι είναι κι αυτό μέσα στις προτεραιότητες των σχεδίων του συνδυασμού του.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον υποψήφιο δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη και τους υποψηφίους του αλλά και τον πρώην βουλευτή Χίου της Ν.Δ., Γιάννη Πίττα που παραβρέθηκαν.