ΤΗΛΕΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Επόμενη στάση… Οινούσσες!

Η διεπιστημονική ομάδα της «Τηλεαποκατάστασης» του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, μετά τη Σάμο και τη Λήμνο, ταξιδεύει στις Οινούσσες!


Το ταξίδι ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας θα πραγματοποιηθεί στις  10 Φεβρουαρίου 11:00 – 13:00 στην Αίθουσα Φίλων Οινουσσών.

«Δυσλεξία-Ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις-Θεραπευτικά προγράμματα»

Είσοδος Ελεύθερη – Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Ομιλήτριες:
Μπινίκου Ελευθερία ψυχολόγος
Βασιλάκη Δέσποινα ειδική εκπαιδευτικός
Κώσταρου Νικολέττα ειδική εκπαιδευτικός

Η διεπιστημονική ομάδα της Τηλεαποκατάστασης θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, από 1/02/2018-15/02/2018.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στην Χίο, στο τηλ. 2271020000 (εσωτ.1)

Τι είναι η Τηλεαποκατάσταση

Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως   εκπαίδευσης- αποκατάστασης για παιδιά/εφήβους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου – ομιλίας – επικοινωνίας ή  αναπτυξιακές – συναισθηματικές διαταραχές και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα θεραπευτικό πρόγραμμα δια ζώσης. Το πρόγραμμα  αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και εκτελείται με τη συμβολή οπτικοακουστικών μέσων.