Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Ερώτηση στον Μουζάλα από το 2016 για το κόστος αγοράς της ΒΙΑΛ

Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016 ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης είχε καταθέσει ερώτηση προς τον υπ. Εσωτερικών και τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα με θέμα την κάλυψη κόστους αγοράς ΒΙΑΛ από το Δήμο Χίου.

Ο κ. Μηταράκης παρέστη στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μετά τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα ότι χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Χίου με το ποσό των 750.000 ευρώ για την αγορά της ΒΙΑΛ και ο Δήμος του ζητεί να ανακαλέσει, διαφορετικά θα προσφύγει σε ένδικα μέσα.

«Θα ζητήσω να κατατεθεί στην Βουλή η συγκεκριμένη διαταγή πληρωμής από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον Δήμο Χίου» σημείωσε ο κ. Μηταράκης παρεμβαίνοντας στο ζήτημα.

Η ερώτηση του κ. Μηταράκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Χίου, προκειμένου να δημιουργηθεί το κέντρο πρώτης υποδοχής στη ΒΙΑΛ, προχώρησε στην αγορά του χώρου. Μάλιστα εντός του προηγούμενου μήνα, ο Δήμος προχώρησε και σε υπογραφή σχετικής δανειακής σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρηματοδότηση της εν λόγω αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης της υπ’ αρίθμ. 1258/13-09-2016 επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι «ο Δήμος αγόρασε τη ΒΙΑΛ με λεφτά που έδωσαν τα Υπουργεία».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιο είναι το συνολικό κόστος αγοράς του χώρου της ΒΙΑΛ;

2. Έχει εκταμιευθεί από την Κεντρική Κυβέρνηση κάποιο ποσό για τον εν λόγω σκοπό; Υπάρχουν υπόλοιπα προς εκταμίευση; Αν ναι, να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις.

3. Έχουν εγκριθεί ή/και εκταμιευθεί από την Κεντρική Κυβέρνηση για τη Χίο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα άλλα κονδύλια; Αν ναι, να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις».