Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ για αποζημιώσεις σε Σούδα, Χαλκειός : Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ ήταν η απάντηση του Νότη Μηταράκη στη διαβεβαίωση του Γιάννη Μουζάλα στη Βουλή ότι θα καταβληθούν αποζημιώσεις στους κατοίκους της Σούδας και του Χαλκειούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Οπως είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Χίου της ΝΔ, θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο που αφορά ζητήματα μετανάστευσης, η συζήτηση του οποίου ξεκινά την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Συμμερίζομαι απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος» ανέφερε ο κ. Μουζάλας, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι τα κριτήρια για την καταβολή των αποζημιώσεων θα είναι αντίστοιχα με ό,τι ίσχυσε και για άλλες περιοχές όπως η Λέσβος και το Κιλκίς.

«Θα αποζημιώσουμε ό,τι με βάση τον νόμο αποζημιώνεται. Δεν μπορούν να πληρωθούν διαφυγόντα κέρδη ή κλοπές οι οποίες δεν αναφέρθηκαν στην αστυνομία. Θα εφαρμόσουμε τα ίδια κριτήρια με τη Μόρια. Θα έχουν όλη τη βοήθεια μέσα στα όρια του δυνατού» σημείωσε ο κ. Μουζάλας.

Μετά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Μετά από 18 μήνες, και σειρά ερωτήσεων, αναφορών και πίεσης προς το Υπουργείο,ακούσαμε τον κ. Μουζάλα επιτέλους να προαναγγέλλει τροπολογία για την αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειός και Σούδας για τις ζημιές από το μεταναστευτικό. Και ενώ πέρασαν 10 μήνες (!!!) από την απόφαση ΔΣ Χίου που ορίζει τους δικαιούχους!

Επειδή όμως πολλά έχουμε ακούσει να υπόσχεται η Κυβέρνηση αυτή στους Χιώτες, εμείς θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε και να αγωνιζόμαστε. Κάλεσα τον Υπουργό να καταθέσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, της επόμενης εβδομάδας του οποίου είμαι και εισηγητής από πλευράς ΝΔ.

Και περιμένω από αυτόν να αντιμετωπίσει επιτέλους το σύνολο του προβλήματος του μεταναστευτικού που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει στον τόπο μας».