Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Η ανικανότητα της κυβέρνησης γέμισε τη ΒΙΑΛ

Επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με αφορμή την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στη Χίο προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση στη ΒΙΑΛ και τις εργασίες τοποθέτησης οικίσκων, εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

«Ο κ. Μουζάλας έφτασε σήμερα κρυφά στο νησί μας χωρίς να μας ενημερώσει. Προφανώς δεν επιζητά το διάλογο. Πριν λίγες μέρες είχε έρθει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου του, και αυτός χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Αυτός είναι ο τρόπος που πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση: Πίσω από κλειστές πόρτες για να καλύπτουν την ανικανότητά τους. Αλλά κανείς από εμάς τους υπόλοιπους δεν εφησυχάζει» τονίζει ο βουλευτής Χίου.

Παράλληλα, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των οικίσκων, επεκτείνοντας στην ουσία τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, ο κ. Μηταράκης σημειώνει ότι «ο πειθαναγκασμός και η καταστολή είναι τα μοναδικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια κυβέρνηση ανίκανη και ανύπαρκτη. Μια κυβέρνηση που δεν συζητά. Που δημιούργησε έμφραγμα στη Χίο και στα άλλα νησιά με την ανεύθυνη πολιτική της και σήμερα το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε κατοίκους που ευλόγως ανησυχούν και διαμαρτύρονται».

«Έχω ήδη δηλώσει ότι η επέκταση της ΒΙΑΛ δε με βρίσκει σύμφωνο. Γιατί, η ανικανότητα της κυβέρνησης γέμισε τη ΒΙΑΛ. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορά μας. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη διαδικασία ασύλου και να προχωρήσει σε άμεσες επαναπροωθήσεις βάσει της ισχύουσας συμφωνίας» υπογραμμίζει ο κ. Μηταράκης.