Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Η ανίκανη κυβέρνηση ευθύνεται για τη μεταναστευτική κρίση

Σχολιάζοντας την κοινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και του βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, για τις ευθύνες όσον αφορά το προσφυγικό στη Χίο, ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Είναι πάγια τακτική και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να επιρρίπτουν τις ευθύνες πάντα ”κάπου αλλού”. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι και η δημιουργία και η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης είναι αποκλειστική ευθύνη της ανύπαρκτης και ανίκανης κυβέρνησης.

Που δεν είναι ικανή να προχωρήσει με άμεσα βήματα στη διαχείριση των διαδικασιών ασύλου μέσα σε εύλογο χρόνο και στον άμεσο επαναπατρισμό όσων δε δικαιούνται προστασίας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση σε όλα τα ζητήματα: φύλαξη συνόρων, ταχεία και αποτελεσματική διαδικασία ασύλου, εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Μακριά από φανατισμούς και πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος.

Αλλά μια και μιλάμε για τη ΒΙΑΛας διαβάσουν στο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Υγείας  για τις συνθήκες υγιεινής και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, τους οποίους το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάνει ότι δεν γνωρίζει».