«ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ»: Προσφυγή του Δήμου Χίου στο ΣτΕ για τη ΒΙΑΛ

Επιδιώκοντας να καθυστερήσει τη διαδικασία επέκτασης του hot spot της ΒΙΑΛ, ο Δήμος Χίου καταθέτει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσει την κοινή υπουργική απόφαση της 30ής Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με την οποία ορίζεται η χορήγηση άδειας για τη χωροθέτηση και κατασκευή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων.

Πριν τελεσιδικήσει η απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να εκτελεστεί καμία απολύτως εργασία από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου.

Η προθεσμία υποβολής ένστασης έληγε στις 29 Ιανουαρίου και προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες αποφασίστηκε στην οικονομική επιτροπή της Τετάρτης να οριστεί η δικηγόρος Πένυ Τασσοπούλου ως νομική εκπρόσωπος του Δήμου.

Εξάλλου, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου προκειμένου να απομακρυνθούν τα πασαλάκια στο επίμαχο οικόπεδο και να συνεχιστούν οι εργασίες για τη μεταφορά των κοντέινερ στη ΒΙΑΛ κατέθεσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου αναμένεται να συζητηθεί από το Πρωτοδικείο η έκδοση προσωρινής διαταγής για το αν θα επιτραπεί να συνεχιστούν οι εργασίες ή όχι μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.