ΒΙΑΛ-Χαλκειός: Χωρίς παρατράγουδα τοποθετήθηκαν οι οικίσκοι

Γεγονός αποτελεί πλέον για τη Χίο και ειδικότερα για το Χαλκειός η επέκταση του hot spot της ΒΙΑΛ με την τοποθέτηση οικίσκων όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση κατά κάποιον τρόπο της βασικής δομής.

Με την παρουσία της εισαγγελέα και ισχυρής αστυνομικής δύναμης ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η μεταφορά των οικίσκων και η τοποθέτησή τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΒΙΑΛ, ενώ κάτοικοι από το Χαλκειός συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Η εντολή ήταν να συνεχιστούν οι εργασίες και να προχωρήσει ανεμπόδιστα η διέλευση των οχημάτων. Πράγμα που έγινε και μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι είχαν περάσει προς το Κέντρο της ΒΙΑΛ τουλάχιστον 18 οικίσκοι, με τις εργασίες να συνεχίζονται μέχρι την τοποθέτηση και των 50 οικίσκων.

Ο πρόεδρος του Χαλκειούς κ. Φουτράκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι θα συγκαλέσει σήμερα το απόγευμα λαϊκή συνέλευση για να ακουστούν απόψεις και κατηγόρησε την πολιτεία για αδιαφορία όσον αφορά τη ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ μίλησε για παράνομες ενέργειες δεδομένου ότι δεν έχουν εκδικαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα τόσο του Δήμου όσο και του ιδιώτη που ισχυρίζεται ότι καταπατάται η περιουσία του.