ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Δεν αξίζει στη Χίο να στιγματιστεί με ΠΡΟΚΕΚΑ-φυλακή και παράνομες-ανήθικες απελάσεις

Η κοινωνία της Χίου δεν θέλει να στιγματιστεί με ΠΡΟΚΕΚΑ-φυλακή και απελάσεις δυστυχισμένων ανθρώπων που ζήτησαν τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας! Κι όλα αυτά στο πλαίσιο μιας παράνομης και ανήθικης συμφωνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία.

Σχολιάζοντας συγκεκριμένα τις εξελίξεις για το προσφυγικό ζήτημα, με τη χθεσινή επίσκεψη του δημάρχου Χίου στο Μέγαρο Μαξίμου και τις δηλώσεις του, η Χιακή Συμπολιτεία επισημαίνει:

«Θέλουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από το νησί και την αναλογική κατανομή τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν θέλουμε να καταστραφεί το νησί από τη μετατροπή του διά του «Προαναχωρησιακού Κέντρου» (ΠΡΟΚΕΚΑ) σε κολαστήριο-σκιάχτρο με το οποίο θα καταστρατηγείται το δικαίωμα όσων δικαιούνται άσυλο και θέλουν να το διεκδικήσουν στην Ευρώπη.

Ως πολίτες αυτού του τόπου δεν συμφωνούμε με τους υποκριτικούς και κουτοπόνηρους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων του στο νησί (βουλευτής, κομματικά στελέχη) που όσο και να προσπαθούν να κρυφτούν έχουν την δική τους κομβική ευθύνη.

Σχεδιασμούς που από αφέλεια ή για δικές του σκοπιμότητες προώθησε την Τρίτη 5/12 και ο δήμαρχος Χίου, πλειοδοτώντας ενώπιον του πρωθυπουργού υπέρ ΠΡΟΚΕΚΑ και απελάσεων».

(Η φωτό είναι από το ΠΡΟΚΕΚΑ-φυλακή της Κω)