ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Χίου: Αύριο «κληρώνει» για την επέκταση στη ΒΙΑΛ

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στη 1μ.μ. θα συζητηθεί τελικά στο Ειρηνοδικείο η αίτηση του Δημοσίου περί ανάκλησης απόφασης του Δήμου, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της ΒΙΑΛ, που σταμάτησαν μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από το Δήμο Χίου.

Η εκδίκαση της αίτησης αναστολής ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι.

«Είναι πρωτοφανές μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κατατίθεται αίτηση αναστολής μιας απόφασης που ελήφθη πριν μερικές μέρες» τόνισε ο Μανώλης Βουρνούς, καλώντας τους Χιώτες να συγκεντρωθούν έξω από το Ειρηνοδικείο.

Οσον αφορά τη συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό, ο κ. Βουρνούς υπογράμμισε ότι για το ζήτημα αυτό ζητήσαμε μια ξεκάθαρη πολιτική. Από την πλευρά της η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να τοποθετηθούν τα κοντέινερ στη ΒΙΑΛ παρά τις τοπικές αντιδράσεις και επίσης φάνηκε ότι δεν επιθυμεί να εφαρμόσει το σκέλος της συμφωνίας που μιλά για επιστροφές στην Τουρκία.

Το μεταναστευτικό, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα συζητηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη την Αθήνα.

Το μόνο θετικό που φάνηκε από την συζήτηση με τον κ. Τσίπρα, ανέφερε ο κ. Βουρνούς, είναι ότι η κυβέρνηση μελετά το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει με στόχο να γίνει πιο γρήγορο και ευέλικτο.