ΤΙΜΕΣ για τη διπλή γιορτή της Χίου (βίντεο)

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου η πανηγυρική Ακολουθία του Όρθρου για την εορτή των πολιούχων αγίων της Χίου Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου όπως και η δοξολογία για την 105η Επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού μας από τον τουρκικό ζυγό.

Στην πανηγυρική Ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ενώ στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του κ. Αλεξίου συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκος.

Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση παρουσία πολύ κόσμου στον οποίο μοιράστηκαν και 500 σημαίες με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ για πρώτη φορά παρέλασαν παιδιά από την Κιβωτό του Αιγαίου που φιλοξενείται στο Αίπος.

Στην παρέλαση -η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε- παραβρέθηκαν ο αρχηγός της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, οι βουλευτές του Νομού Α. Μιχαηλίδης, Ν. Μηταράκης ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Μ. Βουρνούς και λοιπές αρχές, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο επίτιμος διευθυντής Εκπαίδευσης Παύλος Καλογεράκης.