ΣΥΛΛΟΓΟΣ Χίων Θεσσαλονίκης: Ελευθέρια… με SOS για οικονομική στήριξη

Παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλών μελών του Συλλόγου Χίων Θεσσαλονίκης «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ» για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Χίου από τον Τουρκικό ζυγό, εψάλη το πρωί της Κυριακής δοξολογία στον Ι. Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Στο ναό είναι τοποθετημένη μόνιμα σε περίοπτη θέση μαρμάρινη στήλη με την αγιογραφία της Χιοπολίτιδος Αγίας Μαρκέλλας, η οποία είναι δωρεά του Συλλόγου στον Ι.Ν. από το 1919.

Μετά τη δοξολογία οι Χιώτες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου για ένα κέρασμα, ανταλλαγή νέων και για να προγραμματίσουν τις επόμενες δραστηριότητες – εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Η ευχάριστη αυτή συνάντηση έληξε με μία σύντομη ενημέρωση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Ψαρέλη προς τα μέλη κυρίως για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός αυτός Σύλλογος ο οποίος είναι αν όχι ο παλαιότερος, ένας από τους παλαιότερους στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τα μέλη, αλλά και τις τοπικές αρχές του νησιού, τους διαφόρους φορείς όπως και ιδιώτες Χιώτες να στηρίξουν και να βοηθήσουν άμεσα με κάθε τρόπο την επιβίωση και τη συνέχιση του σημαντικού έργου που παράγει και προσφέρει για περισσότερο από έναν αιώνα αυτός ο Σύλλογος, ο οποίος είναι η ζωντανή φωνή της Χίου στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Μακεδονία μας.

Κλείνοντας ο κ. Ψαρέλης τόνισε: «Δεν είμαστε επαίτες, δεν υπήρξαμε και δεν θα γίνουμε ποτέ. Ευθέως ως υπερήφανοι Χιώτες δηλώνουμε οικονομική αδυναμία και εκπέμπουμε SOS απευθυνόμενοι κυρίως προς το νησί μας, στους φορείς και τους ανθρώπους του. Μέχρι σήμερα εξ ιδίων και με την συμβολική συνδρομή των μελών μας, 20 ευρώ το χρόνο, τα καταφέρναμε και τα πεπραγμένα μας είναι γνωστά και σπουδαία για περισσότερο από έναν αιώνα.

Σήμερα με τις ισχύουσες καταστάσεις και τα επακόλουθά τους ο ένας δεν μπορεί πια να δώσει 500 ή 1.000 ευρώ, εύκολα όμως μπορούν να δώσουν από 1 ευρώ, επαναλαμβάνω από 1 ευρώ χίλιοι Χιώτες συμπολίτες μας. Με αυτά τα χίλια ευρώ αυτών των ευεργετών μας από το νησί, ο Σύλλογος θα ανασάνει και θα παρατείνει την ζωή του σχεδόν για έναν χρόνο αλλιώς δυστυχώς θα υποχρεωθούμε να…»

Στο σημείο αυτό μέσα σε μία έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα ο ταμίας του Δ.Σ. Γιώργος Ορφανός ανακοίνωσε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του Συλλόγου στην τράπεζα ALPHA BANK:700-002101- 349428.
Αριθ. Πελάτη:0006612900-7/11, με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί από τα ΜΜΕ της Χίου και στο διαδίκτυο προς ενημέρωση όσων θα θελήσουν να συνδράμουν.

Η Συνάντηση- εορτασμός έλαβε τέλος με την ανταλλαγή ευχών για τη Χίο και τον Σύλλογο περιμένοντας όλοι με ιδιαίτερη ανησυχία την συμπαράσταση και ευεργεσία του Χιώτη από τη Χίο καταθέτοντας το ένα ευρώ που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην παρούσα στιγμή τον ιστορικό υπεραιωνόβιο και με την τόσο μεγάλη προσφορά Σύλλογο των Χίων της Θεσσαλονίκης «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ».