ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ οι ενημερωτικές δράσεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου

Μία ζεστή εκδήλωση στην αίθουσα Συλλόγου Φίλων Οινουσσών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού, από τους επαγγελματίες υγείας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της, ταξίδεψε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις Οινούσσες, διοργανώνοντας ενημερωτική εκδήλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα ψυχικής υγείας.

Σε συνδιοργάνωση με το αγροτικό ιατρείο Οινουσσών, το κοινό παρακολούθησε ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στα 10 χρόνια λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου. Ακολούθησε ομιλία με θέμα «Αλκοόλ: από τη Χρήση στην Εξάρτηση», από την Αγροτική Ιατρό Οινουσσών, Ε. Κουκάκη.

Το κοινό επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση, υπό τον συντονισμό της ψυχιάτρου, Επιστημονικά Υπεύθυνης της ΚΜΨΥ, Ηλιάνας Φύλλα, της ψυχολόγου Αμαλίας Τσόκου και της νοσηλεύτριας Μαρίας Ρημική.

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου

Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά.

Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση, ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α. Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Εγκρεμού 30, 82131, Χίος – τηλ. 22710 20000 (εσωτ. 2), kmpsy@kpechios.gr