ΧΑΛΚΕΙΟΣ για ΒΙΑΛ: Μικρή συγκέντρωση, μεγάλα «καρφιά» για τις ευθύνες

Την αντίθεσή τους στην παράταση λειτουργίας της ΒΙΑΛ και την επέκτασή της εξέφρασαν με τη συγκέντρωσή τους στο Χαλκειός περίπου 300 κάτοικοι του χωριού, σε μία ειρηνική συγκέντρωση που χαρακτηρίστηκε υποτονική, όμως έδωσε το στίγμα των προθέσεών τους.

«Έχουν πραγματοποιηθεί παράνομες εγκαταστάσεις χωρίς σχεδιασμό, υπάρχει έλλειψη πυρασφάλειας, δεν έχει γίνει κανένας υγειονομικός έλεγχος, έχουν καταπατηθεί ιδιοκτησίες χωρίς αποζημιώσεις, σημειώνονται κλοπές, δεν επανδρώνονται σκοπιές, δεν υπάρχει έλεγχος στην είσοδο της ΒΙΑΛ» κατήγγειλε στην ομιλία του ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Φουτράκης.

Στους κατοίκους, που έστειλαν το  μήνυμα πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί μίλησαν εκτός του προέδρου της κοινότητας, ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, ο πρώην δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης, και ο υποναύαρχος (ε.α) Σταύρος Μιχαηλίδης, ενώ
διαβάστηκε μήνυμα του απουσιάζοντος στις ΗΠΑ βουλευτή Νότη Μηταράκη.

Στις τοποθετήσεις τους οι Στ. Κάρμαντζης, Πολ. Λαμπρινούδης επέρριψαν ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι όχι μόνο δεν πρέπει να επιτραπεί η επέκταση της ΒΙΑΛ, αλλά άμεσα να μετακινηθούν από τη Χίο μετανάστες και πρόσφυγες, με τον Στ. Μιχαηλίδη, να τονίζει ότι αν δεν υπάρξει ένας διαφορετικός χειρισμός θα ζήσουμε πάλι παρόμοιες καταστάσεις με την περσινή χρονιά.
Ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε ότι πρέπει να διδαχτούμε από τα λάθη και τις παραλείψεις του προηγούμενου διαστήματος, επικεντρώνοντας στην ενότητα και τη συνεργασία των τοπικών αρχών στο συγκεκριμένο ζήτημα

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μ. Βουρνούς επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για ανακολουθία λόγων και έργων, προαναγγέλλοντας παράλληλα τη μη ανανέωση του συμβολαίου παραχώρησης στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΛ, που λήγει τέλη του 2018.