Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Η πληθώρα «ειδήσεων» στο διαδίκτυο σκεπάζει την αλήθεια

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία και λόγω θέματος και λόγω ομιλητή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο «Χανδρής» στη Χίο η Χιακή Αρωγή.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε στη δύναμη και την καταλυτική επιρροή που έχουν τα νέα μέσα ενημέρωσης που μέσω του διαδικτύου μπορούν ανεξέλεγκτα να χειραγωγούν το κοινό.

«Ζούμε στην κοινωνία του ”τι από όλα να πιστέψω” γιατί καθημερινά ανοίγοντας, αυτόν τον άλλοτε θησαυρό, το διαδίκτυο βλέπεις να περνάνε μπροστά από τα μάτια σου εκατοντάδες ειδήσεις σοβαρές ή μη που δυστυχώς δεν μπορείς να διασταυρώσεις. Το λάθος όμως βρίσκεται στο ότι αν τελικά δεν τις θεωρείς αληθείς δεν χρειάζεται να τις διαδώσεις» τόνισε ο κ. Μπογδάνος αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα και από τον πολιτικό χώρο.

Τελικά ο καθένας αντιλαμβάνεται την αλήθεια από την οπτική γωνία που βλέπει την είδηση ή του δείχνουν να δει, αφού η  αλήθεια στην εποχή των νέων μέσων εύκολα παραχαράσσεται επισήμανε ο ομιλητής.

«Η δική μου γενιά μεγάλωσε… αναλογικά και καλείται να ζήσει… ψηφιακά. Αυτό δημιουργεί έναν εθισμό και όποιος δεν το πιστεύει, τον καλώ να αποχωριστεί μια μέρα το κινητό του τηλέφωνο. Συνεπώς υπάρχει ο κίνδυνος της δημιουργίας ενός νέου τύπου ανθρώπου – πολίτη, που να τον απασχολεί το φαίνεσθαι και όχι η αλήθεια» υπογράμμισε ο κ. Μπογδάνος καλώντας το ακροατήριο να αναζητεί διαυγείς πηγές ειδήσεων, αρνούμενο τον εθισμό του στο ψέμα.

Αναφερόμενος στη Χίο  τη χαρακτήρισε αρχοντική, ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού στο νησί.

Ο κ. Μπογδάνος ευχαρίστησε για την πρόσκληση την πρόεδρο της Χιακής Αρωγής Αλίκη Φράγκου, και τον «φίλο του από τα παλιά», βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Την ομιλία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου παρακολούθησαν επίσης ο  αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης και ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

(Η φωτό από τον xiakoslaos.gr)