ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Μηταράκη: Βασικοί υπουργοί δεν απαντούν στις ερωτήσεις βουλευτών

«Βασικοί υπουργοί της Κυβέρνησης αποφεύγουν συστηματικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και αγνοούν επιδεικτικά την υποχρέωσή τους να απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών, καταγγέλλει ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.

Με την ιδιότητα και του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, ο κ. Μηταράκης δήλωσε για τις αναπάντητες από τους υπουργούς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις:

«Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 124, παρ. 7), οι γραπτές ερωτήσεις, αναφορές και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων ισχύουν για τη Σύνοδο για την οποία κατατέθηκαν.

Την περασμένη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, έγινε η έναρξη της τρίτης κοινοβουλευτικής περιόδου της παρούσας Βουλής.

Μαζί με τον αγιασμό λοιπόν, είχαμε και την «παραγραφή» όλων των γραπτών ερωτήσεων, αναφορών και ΑΚΕ που οι υπουργοί επέλεξαν να μην απαντήσουν.

«Πρωταθλητής» αναδείχτηκε το Υπουργείο Εργασίας. Προσωπικά, και με την ιδιότητά μου ως αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, είχα απευθύνει 43 γραπτές ερωτήσεις, ΑΚΕ και αναφορές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία προς την Υπουργό κ. Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για το ασφαλιστικό κ. Πετρόπουλο. Πήρα απάντηση σε 3 (!) αναφορές, ποσοστό 6,97%. Δηλαδή το 93% των ερωτήσεων έμειναν στον «αέρα».

Ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας με ποσοστό απαντήσεων 42,8% και το Μεταναστευτικής Πολιτικής με 50%.

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος μήπως ενοχλεί τους Υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ; Πότε σκοπεύουν να απαντήσουν στα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως τους Έλληνες πολίτες; Και πότε θα καταλάβουν ότι μέσω των ερωτήσεων ελέγχονται και αξιολογούνται;»