ΒΟΛΙΣΣΟΣ: Απάνεμο λιμάνι τα Λημνιά με 1,2 εκατ. ευρώ

Ο Δήμος Χίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου κατέθεσαν πρόταση για το έργο «Προστασία Λιμενολεκάνης του Λιμένα Βολισσού Χίου», στα πλαίσια του «Αναπτυξιακού Προγράμματος, ειδικού σκοπού, Βορείου Αιγαίου 2017-2020».

Σκοπός του έργου είναι η προστασία του από τους κυματισμούς, μέσω της επέκτασης των προσήνεμων και υπήνεμων μόλων ώστε να μην επιτρέπουν την είσοδο των κυματισμών στο λιμάνι.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης των μόλων θα μηδενισθεί η είσοδος των κυματισμών στο λιμένα και θα επέλθει η ηρεμία στη λιμενολεκάνη του όρμου, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής (ψαράδων, καταστηματαρχών, ξενοδόχων κλπ) και του Δήμου Χίου που ως Φορέας Διαχείρισης και Λειτουργίας ενδιαφέρεται για την ασφαλή πρόσδεση και διαρκή παρουσία των ελλιμενιζόμενων σκαφών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.200.000€.

Ο Δήμος Χίου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, που στόχο έχει την άμεση εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής, καθώς και την τουριστική ανάδειξη της Βόρειας Χίου.