ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ονειρεμένη εκδήλωση για τον Φώτη Αγγουλέ

Μια θαυμάσια εκδήλωση αφιερωμένη στον Χιώτη ποιητή του αγώνα και της προσφυγιάς, Φώτη Αγγουλέ απόλαυσαν όσοι την παρακολούθησαν στις 30 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου.

Και ήταν πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων, Πυργούσοι και πολλοί άλλοι Χιώτες που διαμένουν στην Αττική.

Η βραδιά ήταν ονειρεμένη, συγκινητική, με τις υπέροχες απαγγελίες ποιημάτων από τις ποιήτριες Πόπη Αρωνιάδα και Μάρθα Παπαδοπούλου.

Ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Γεωργιάδης απέδωσε τέλεια μελοποιημένα ποιήματα του Φώτη Αγγουλέ υπό τους ήχους της κιθάρας και της φυσαρμόνικας, ενώ ο Σπύρος Αυλωνίτης (ταμίας της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών) έκανε εκτενή αναφορά στη ζωή και το έργο του ποιητή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Παύλος Ναθαναήλ και η πρόεδρος του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, η οποία συγκίνησε το κοινό με την ομιλία της και τις αναφορές της στον Φώτη Αγγουλέ, πάντα σε σχέση με την Χίο.

Η κα Μπρη ευχαρίστησε τον Βύρωνα Κατσόγιαννο, οικογενειακό φίλο του ποιητή για τις πληροφορίες και τις προσωπικές εμπειρίες που της αφηγήθηκε, καθώς και τις φωτογραφίες που της διέθεσε από το προσωπικό του αρχείο.

Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ ευχαριστούν θερμά την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών που είχε και το βάρος της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Σπύρο Αυλωνίτη,και τον Δήμο Χαϊδαρίου γι’ αυτήν την υπέροχη συνεργασία!