ΟΧΣΑ: ΠΡΟΚΕΚΑ… στα όρη, στ’ άγρια βουνά

Ρεαλιστικές λύσεις στο θέμα των μεταναστών με δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ σε τοποθεσία μακριά από κατοικημένες περιοχές, ως το λιγότερο κακό –«φωτογραφίζοντας» το 18 στο Αίπος που αποτελεί βασική κυβερνητική επιλογή- προτάσσει με ανακοίνωσή της η ΟΧΣΑ .

Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής επικεντρώνει στον κίνδυνο διάσπασης της κοινωνικής συνοχής του νησιού και δηλώνει έτοιμη να παρέμβει όπου χρειαστεί για να αποκατασταθεί η ηρεμία και να επέλθει οικονομική ανάκαμψη της Χίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής:

«Η ΟΧΣΑ, καρδιά των Χιωτών της Αττικής αντέδρασε εγκαίρως στην προοπτική εγκατάστασης ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί μας.

Η Ομοσπονδία απαλλαγμένη από κάθε μορφής συμφέροντα, πολιτικές σκοπιμότητες και μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του νησιού καταλόγισε ευθύνες, γιατί έγκαιρα και αποφασιστικά δεν υπήρξε από τις αρμόδιες αρχές της Χίου αντίδραση στην απόφαση της κεντρικής εξουσίας να γίνει ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί μας.

Η Χίος μαστίζεται από μια σειρά προβλημάτων πέρα του μεταναστευτικού. Λιμάνι, αεροδρόμιο δεν επιτρέπουν την τουριστική ανάπτυξη της, την καθιστούν φτωχό συγγενή στην τουριστική πίτα της χώρας μας.

Τώρα επιπλέον κινδυνεύει και η κοινωνική συνοχή των κατοίκων του νησιού. Δυστυχώς οι μεμονωμένες αντιδράσεις, όταν και μόνο η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ ενδέχεται να γίνει στο δικό μας χώρο, όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά αντίθετα δημιουργεί κινδύνους διάσπασης του συνόλου των κατοίκων.

Με ηρεμία και απόλυτη ψυχραιμία να αναζητηθεί το μικρότερο κακό. Τουλάχιστο να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών.
Με νηφαλιότητα να εξευρεθεί ένας χώρος για την εγκατάσταση του ΠΡΟΚΕΚΑ μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να αρχίσει ένας καθολικός αγώνας για ουσιαστικότερες και πιο ρεαλιστικές λύσεις, ώστε να αποφευχθεί η μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στο νησί κάτι που δεν θέλει τουλάχιστο και η πλειοψηφία των ιδίων.

Η ΟΧΣΑ που έχει ως μοναδική της σημαία το καθολικό συμφέρον των κατοίκων του νησιού είναι έτοιμη να «πολεμήσει» προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που θα συμβάλουν στην ηρεμία των κατοίκων της Χίου και στην οικονομική της ανάπτυξη».