Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Και την ανάπτυξη της χώρας έδωσαν στους δανειστές

Η δικιά μου γενιά θα δουλεύει σε καθεστώς λιτότητας μέχρι το 2060 και αν καταφέρουμε να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο θα πάει στους δανειστές, είναι το συμπέρασμα του Νότη Μηταράκη από τη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup.

O βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ανέφερε:

«Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο αισιοδοξίας από τη χθεσινή συμφωνία, υποθηκεύσαμε την ανάπτυξη, τη δώσαμε, δε μας ανήκει, ανήκει πλέον στους δανειστές, όπως η δημόσια περιουσία».

«Δυστυχώς, ενώ με το τρίτο μνημόνιο υποθηκεύσαμε την περιουσία της χώρας για 100 χρόνια στο υπερταμείο, χθες υποθηκεύσαμε και την ανάπτυξη μίας ολόκληρης γενιάς μέχρι το 2060, στους δανειστές» ανέφερε ο κ. Μηταράκης και διευκρίνισε:

«Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες, όχι απλώς πήραμε μόλις 8,5 δισ., ενώ έπρεπε να έχουμε πάρει 23 δισ. μέχρι στιγμής, όχι απλώς δεχθήκαμε πλεόνασμα -λιτότητα μέχρι το 2060, όχι μόνο επιβεβαίωσε το Eurogroup ότι τα μέτρα δεν είναι δημοσιονομικά ουδέτερα, όπως κοροϊδεύει τον κόσμο η κυβέρνηση, αλλά έχουν επίπτωση 3,6 δισ., το ΔΝΤ δεν μπήκε στο πρόγραμμα, η ποσοτική χαλάρωση δεν επετεύχθη και το χειρότερο… είπαμε να δώσουμε μία έμφαση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας -πολύ θετικό- αλλά αν πετύχουμε, αυτό θα το δώσουμε στους δανειστές επιταχύνοντας τις πληρωμές.

Η δικιά μου γενιά θα δουλεύει σε καθεστώς λιτότητας μέχρι το 2060 και αν καταφέρουμε -που ελπίζω ως χώρα να καταφέρουμε- να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο, αυτό θα πάει στους δανειστές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.