ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ: Η λιμνοδεξαμενή που «κατάπιε» 480.000 ευρώ (βίντεο)

Η αδιαφορία των υπευθύνων στη Χίο για ένα έργο πνοής για τα Κουρούνια και συγκεκριμένα τη λιμνοδεξαμενή που κατασκευάστηκε το 2009 και «κατάπιε» 480.000 ευρώ καυτηριάζεται σε επιστολή και σχετικό βίντεο που μας έστειλε ο Σταμάτης Γεωργούλης:

«Αγαπητοί φίλοι,

Η συνημμένη ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση καταγράφει τη λιμνοδεξαμενή Κουρουνίων Χίου.

Το έργο κόστισε 480.000 ευρώ και εγκαινιάστηκε το 2009. Η χωρητικότητα του φράγματος ανέρχεται σε 18.000 κυβικά. Είναι ένα δημόσιο έργο και σχετικά στοιχεία μπορεί να βρει κάποιος στο site ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Υποτίθεται, ότι με το έργο αυτό θα άρδευαν τους αμπελώνες της περιοχής. Αμπέλια βέβαια υπάρχουν, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλο μέρος της Χίου, το νερό όμως για την καλλιέργειά τους το ΚΑΤΑΠΙΝΕ η γη.

Η έλλειψη στεγανότητας διαπιστώθηκε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Οι αρχόντοι μας, μετά από παρακάλια έκαμαν κάποιες επιτόπιες έρευνες και κατέληξαν, πως η μεμβράνη είχε λέει πρόβλημα. Τίποτα όμως δεν έγινε για να αναταχθεί η κατάσταση. Όταν οι άλλοι φτιάχνουν δορυφόρους,αυτοί δεν είναι ικανοί να συντονίσουν κάποιους τεχνικούς να αποκαταστήσουν μια μεμβράνη! Και όμως θέλουν να μας κυβερνούν!

Έτσι με την αδιαφορία και την πλήρη εγκατάλειψη, σε μια κακοκαιρία ο αγέρας ξήλωσε την… περίφημη μεμβράνη. Αν πριν απ’ αυτό το γεγονός είχαν την ευθιξία και τον ελάχιστο σεβασμό για τα χρήματα του δημόσιου θα έκαναν τα πάντα για να το επισκευάσουν. Τώρα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο ποσό για να λειτουργήσει.

Από εμάς τους φορολογούμενους ζητούν να σηκώσουμε όλο και περισσότερα βάρη, κόβοντας την ίδια στιγμή τις όποιες δαπάνες. Γιατί αφού ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να δράσουν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, όταν πρέπει δεν το πράττουν;

Γιατί πρέπει ο πολίτης να τους παρακαλεί για να κάνουν αυτά που έχουν ΟΡΚΙΣΤΕΙ ότι πρέπει να τηρούν; Με τέτοιους ”στρατηλάτες”, παλιούς και νεώτερους, πώς θα ξεφύγουμε από την κόλαση της κρίσης;

Διότι αν υπήρχε ίχνος ηθικής ή ο φόβος της τιμωρίας, θα έπρεπε να είχαν χάσει τον ύπνο τους. Στην Ελλάδα όμως, στο δημόσιο τομέα δεν υπάρχει ούτε ΕΛΕΓΧΟΣ ούτε ΝΕΜΕΣΙΣ.

Συμπερασματικά, αν το ταλαίπωρο φράγμα ανήκε σε κάποια πολυπληθή εκλογική περιφέρεια και όχι στα Κουρούνια, που ψηφίζουν 70 άτομα, τότε η τύχη μας θα ήταν μάλλον διαφορετική. Αυτό είναι το επίπεδο της Δημοκρατίας τους!».